Sıkça Sorulan Sorular

Bize Sorun

1-BEBEK SPA’SI DENİLDİĞİNDE NE ANLIYORUZ?

SPA (Sanitas Per Aquam) Suyla gelen sağlık; antik çağdan günümüze, daha sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen insanlar, suyun şifalandıran özelliğini ön planda tutmaya devam ediyor.

Gebelik dönemi boyunca, amniyo sıvısı içinde gelişen bebeğin, doğumla birlikte yeni yaşam alanına alışması, büyümesine devam etmesi için bize sağlık sunan suyun etkilerinden faydalandığımız bir alandır bebek SPA’ları…

Bebekler doğumdan 3 hafta sonra SPA hizmetlerinden faydalanabilirler.

2-ANNE VE BEBEK AÇISINDAN FAYDALARI NELERDİR?

Gebelik boyunca salgılanan hormonların, doğumdan sonra bir anda düşmesiyle birlikte, meydana gelen duygu durum değişiklikleri annelerde ağlamaklı olma, bunalma gibi durumları ortaya çıkarır. ''Annelik Hüznü’’ denilen bu durumun ik üç hafta sonra ortadan kalkması beklenir. Lohusa masajı, ilk altı haftayı kapsayan bu süreci daha kolay ve sağlıklı bir şekilde tamamlamasına yardımcı olur.

Uygulanan doğum yöntemine ve annenin anatomik yapısına uygun olarak seçilen farklı masaj teknikleri bu durumun hem fiziksel hem de duygusal olarak daha sağlıklı geçirmesinde önemli oynar. Doğum öncesi ortaya çıkan fiziksel rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olduğu gibi, annenin ruhsal rahatlamasının sonucunda bebeğiyle kuracağı ilişki de pozitif yönde etkilenir.

3-BEBEKLER NE SIKLIKTA SPA’DAN YARARLANABİLİR?

Bebeklerde herhangi bir fiziksel sorun yoksa ( kolik, Kas hastalığı, kabızlık vb.) haftada bir gelmesini öneriyoruz.

4-BEBEK MASAJININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Bebeklerin fiziksel ve ruhsal rahatlamasını sağlar.
  • Her uyku öncesi yapıldığında bilinç altı uykuya hazırlanır.
  • Bebeğin dokunma duyusunu geliştirir.
  • Bebeklik dönemindeki kolik sancıları, kabızlık,bebek reflüsü gibi rahatsızlıkları geçirilmesinde fayda sağlar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Büyüme ağrılarını önlemede fayda sağlar.
  • Bebeğin koku hafızasını zenginleştirirken, ruhsal rahatlama sağlar. (Farklı kokulardaki masaj yağları)
  • Eklemlerdeki gerilimi azaltırken, iskelet kaslarının rahatlamasını sağlar.
  • Bebeğin fizyolojik gelişiminde destekleyici rol üstlenir.

5-Masaj uygulanırken nelere dikkat etmek gerekir?

Masaj planlaması yapılırken, bebeğin en az yarım saat önce karnı doymuş olmalı.
Bebeğinizin masaj yoluyla ona dokunmanızdan mutluluk duyacağı bir zaman dilimi olmalı.
Cilt tipi ve alerji faktörü göz önüne alınarak yağ seçimi yapılmalı.
Yağ oda sıcaklığında olmalı.
Masaj uygulaması yapacak kişinin elleri bebeğin vücut sıcaklığından soğuk olmamalı.
Ve oda sıcaklığı bebeğin üşümemesi gereken bir aralıkta olmalı. 24-26 derece uygundur.

6-Siz merkezinizde bu uygulamaları nasıl yapıyorsunuz?

Öncelikle bebekle iletişim kurmak için 10 dakika odayı gezdirirken sohbet ediyoruz, duvarlardaki balıkları, jakuzideki suyu ve topları göstererek iletişim kuruyoruz. Daha sonrasında jakuziye alarak durgun sudaki el, kol, bacak koordinasyonunu gözlemliyoruz.

5-8 dakika sonra jakuzideki hava motorlarını çalıştırarak istemsiz tepkiyi başlatıyoruz. Bu kademede terapist, bebek denge ve koordinasyon sistemi ile ilgili gelişimi hakkında bilgi verir ve uygulayacağı manipülasyonların seçimini belirler. Son olarak, terapistin gerek gördüğü takdirde su içinde egzersiz yaptırır veya eğlenceli biçimde jakuziden çıkacağı hissi bebeğe aktarılır. (jakuziden çıkacağı hissi verilirken; boyun simidi çıkarılır ve suda 1 dakika daha durulur, yavaş yavaş suya sokulduğu gibi yavaş yavaş sudan çıkarılır.) Hidroterapi tamamlandıktan beş dakika sonra, bebeğin gelişimine uygun teknik ve organik yağ ile masaj uygulaması yapılır.

7-ANNELER DE EVDE KENDİLERİ MASAJ YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİDİR?

Günümüzde annelerin araştırmacı olması çok iyi olduğu kadar çok riskli de olabiliyor. Çünkü araştırmalar video sitelerine yönlendirildiğinde izlediği bilginin doğru olup olmadığını ölçen veya kanıtlayan bir süzgeç yoktur, risk bu anlamda başlıyor.

Bizim annelere tavsiyemiz bilgiyi videolardan değil, MEB onaylı masaj belgesi olan masaj terapistlerinden alması veya bu kişi ve kurumların yayınladığı bir bilgi varsa onları takip etmeleridir. Merkezimize gelen ebeveynlere talep ettikleri taktirde, bebeklerine nasıl masaj uygulamaları gerektiğini ve nelerden kaçınmaları gerektiğinin bilgisini vermekteyiz.

8-HİDROTERAPİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Hidroterapi bebeklerin zihinsel ve motor becerilerinin gelişmesini destekler, daha bilinçli ve kontrollü haraket etmesine yardımcı olur. Beyin ve kas gelişimi bebeğinizin ne kadar bunları harakete geçirmesine bağlıdır. Suyun göğüs kafesine uyguladığı basınç, akciğerlerin kapasitesini, göğüs kaslarını güçlendirerek arttırır ve solunum sisteminin gelişmesine yardımcı olur. Feminart BabySpa’da bebeğiniz, ihtiyacı olan özgürlüğe ve alana kavuşmakla kalmayıp kendi gelişimleri hızında eğlenirken de öğrenecektir.

9-BEBEK SPA MERKEZLERİ YAYGINLAŞTIĞINDA, MERKEZLERDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Öncelikle bebek masajı yapan kişilerin Milli Eğitim onaylı, 608 saatlik masör masözlük belgesi kontrol edilmelidir. Tercih ettiğiniz Spa merkezlerinde dikkat etmeniz gereken diğer bir unsur da kullanılan yağların nitelikleridir. Merkezlerin aroma yağları kendi üretimleri değil, sertifikalı ve güvenirliliği onaylanmış ürünlerden seçilmelidir. Dikkat etmemiz gereken başka bir konu da kullanılan malzemelerin, gerçekten hijyenik olup olmadığıdır. Örneğin masaj yatağına serilen örtü tek kullanımlık olmalıdır. Mekan hijyeni ve çalışan hijyeni - sağlığı da bebekler için son derece önemli konulardır.